Vacuüm verpakken

Wij verpakken al ons vlees in vacuümzakken. Deze zakken worden in een vacuümmachine ontdaan van alle zuurstof en luchtdicht geseald. Hierdoor worden de producten geconserveerd en langer houdbaar zonder dat er enige middelen worden toegevoerd om de houdbaarheid te verlengen. Tevens is dit een perfecte verpakking om het vlees in te vriezen. Er zal nagenoeg geen kwaliteitsverlies plaats vinden.

Waarom wordt vlees bijna niet bij de supermarkt vacuüm verpakt?

Bij de supermarkt moet vlees in eerste instantie mooi zijn. Op het moment dat we alle zuurstof bij een product weghalen gaat dit product verkleuren en is het niet mooi rood meer (rund, kalfsvlees). In onderstaand filmpje laten we dit zien.

Bij ons ligt de nadruk smaak en malsheid. Vlees moet lekker zijn en we willen geen stoffen toevoegen om alleen een product er mooi uit te laten zien.

Mag je vlees 2x invriezen?

Als je de maximale vers THT aanhoud is dit geen probleem, Let wel op dat het product tussen het invriezen niet boven de 4 C is geweest.

Er zit een luchtje aan het vlees

Wij laten ons Rund en Kalfsvlees een paar weken rijpen, hierdoor wordt het malser en smakelijker. Ook rijpt het in de verpakking nog door. Voordat u het vlees gaat gebruiken maak dan eerst een gaatje in de verpakking en laat het even op kleur en geur komen.